top of page
iStock-480115425.jpg

SUN CHEMICAL

MORAL OG FIGHTERVILJE ER DEN ENESTE UDVEJ

Sun Chemical er verdens største producent af trykfarve og pigmenter, og den multinationale koncerns danske fabrik ligger i Køge. I  sig selv er det ganske uhørt at drive kemisk industri i denne del  af verden, hvilket stiller et naturligt krav om effektivitet på alle niveauer i organisationen. 

På fabrikken i Køge hersker en usædvanlig høj moral og stor fightervilje, og Maestro har været med til at styrke troen på, at det er muligt at konkurrere med østen. Som spydspids i kampen om at bevare de danske arbejdspladser  er alle ledere, instruktører og operatører blevet opkvalificeret  igennem et træningsforløb, med Maestro. Forløbet rummede hele pakken: Forbedringskulturen, ledelseskulturen og relationskulturen, og rustede Sun Chemical til at udnytte deres ressourcer bedst  muligt.  

– Vi var allerede godt kørende og havde styr på produktionen, inden vi gik i gang med at gennemføre strategien ”Standard &  Innovation”. 

For os handlede det om at få kompetencerne til at bruge de rette værktøjer i forskellige situationer samt håndtere dialogen med  medarbejderne, og få dem til at deltage aktivt i udviklingen i hverdagen. Det var en systematisering af vores metoder. Der var ting, som vi ikke tidligere havde tillagt så stor betydning eller tid, hvor vi nu bedre kan se, hvor tingene passer ind henne for at skabe resultater, fortæller produktionschef John Weinreich.  

John Weinreich

John.jpg

” Vi er godt rustede til at bevise, at her i   

virksomheden kan vi noget, som man   

ikke kan andre steder i verden!  

John Weinreich, Produktionschef   

Sun Chemical  

Kompetence og troværdighed  

Det eneste han fortryder er, at de ikke tog fat i Maestro for længe  siden: 

– Det er det bedste forløb, vi har gennemgået meget længe!  Maestro signalerer kompetence, og det bliver hurtigt synligt, at de 
har prøvet det før. Troværdigheden er helt i top. Det hele bliver leveret i en nutidig form, og Maestro’s folk har eksempler og egne  erfaringer med fra den virkelige verden. 

De konsulenter, som vi tidligere har samarbejdet med, har i højere grad været undervisere, som ikke selv har haft et ansvar for en  virksomhed, siger John Weinreich. 

Stærk optimeringskultur  

Sun Chemical fokuserede sammen med Maestro på at løfte kompetencen på det individuelle niveau, hvor det tidligere har været massen, man trænede. 

 

Projektet har resulteret i fælles sprog og procesforståelse på tværs  af organisationen, og daglig optimering og udvikling er blevet en  del af kulturen på fabrikken i Køge. 

– Hvad vi gør i dag, er vi nødt til at gøre lidt bedre, nemmere og hurtigere i morgen, fortæller John Weinreich og fortsætter: Vi har fået mere kompetence og bedre beslutningsgrundlag flyttet så tæt  på de udførende led som overhovedet muligt, og det er en stor gevinst.  

Medarbejderne hos Sun Chemical arbejder i teams, såkaldte lokalt forankrede optimeringsgrupper, hvor beslutningerne tages lige der,  hvor problemerne opstår. Og med projektet ”Standard & Innovation” er der allerede skabt positive resultater i en branche, som  ellers er præget af nedskæringer og udflytning til lavtlønslande som Indien og Kina. 

”Standard & Innovation” har til formål gennem de kommende år at  strømline Sun Chemicals mange instruktioner og procedurer og at  eliminere afvigelserne – samt at booste idéer og forbedringsforslag  fra medarbejderne.  

Og netop hos medarbejderne har Maestro’s tilgang og metoder vakt begejstring. 

– Maestro’s trænere glædes ved samarbejdet og brænder for  det, og det skinner tydeligt igennem. Medarbejderne mærker, at  Maestro er interesserede i at høre om, hvad de går og roder med, og hvordan vi har det som arbejdsplads. Vi er begejstrede her hos  os, fastslår produktionschefen. 

Michael_Sun mod BW.jpg

Michael Egballe Larsen

Maestro rykker grænserne  

Michael Egballe Larsen har været operatør på fabrikken gennem 17 år og oplevet udviklingen og kampen om arbejdspladserne på  nærmeste hold. Han har oplevet opkvalificeringen hos Maestro som  meget givende både personligt og i forhold til procesforståelsen.
Forløbet har været en øjenåbner for, hvordan der kan frigøres ressourcer ved at kigge kritisk på de enkelte dele i produktionsflowet. 

– Tidligere har jeg sjældent spildt en tanke på det, jeg render og  laver, jeg har bare gjort det. Nu har jeg fået en masse værktøjer 
og kan pludselig se, at det jo rent faktisk er et avanceret stykke arbejde, som jeg skal lave. Det at kunne gå ind og kigge på om 

processen kan optimeres – det indblik har jeg fået og er blevet meget bedre til. Vi har alle fået det samme sprog og en hel masse  værktøjer og begynder at kunne se mere nuanceret på virksomheden, fortæller Michael Egballe Larsen og fastslår: 

– Maestro har kanon trænere, og det er folks egen skyld, hvis de  ikke kommer tilbage med noget positivt! I min verden stikker Maestro frem som dem, der rent faktisk lærer os noget. Og det må jo være på grund af deres baggrund i ”den virkelige verden”. Dér skiller de sig ud og er fuldstændigt fokuserede!  De rykker nogle grænser hos os og får os til at tænke ud af boksen. 

Den daglige optimering fra medarbejderne har allerede skabt  konkrete forbedringer i produktionsflowet, men de store resultater  ligger forude, og det har John Weinreich høje forventninger til. 

– Vi har først nu haft alle vores folk igennem uddannelserne. Det er nu, vi skal til at søsætte skibet og begynde at sejle for alvor. Og  vi er godt rustede til at bevise, at her på fabrikken kan vi noget, som man ikke kan andre steder i verden! 

Om Sun Chemical  

Sun Chemical Corp. er verdens største producent at trykfarve og  pigmenter og en ledende leverandør af produkter til industrier  inden for bl.a. emballage, publikationer, coatings, plastik og kosmetik. 

Sun Chemical Corp. er ejet af det japanske firma DIC. 

Sun Chemical Corp. beskæftiger ca. 8.000 ansatte på verdensplan  og har en årlig omsætning på ca. 3,5 mia. USD.  

bottom of page