top of page
RU19showreel stills 1.png

Picture Copyright © Royal Unibrew A/S

ROYAL UNIBREW

PRÆSTATIONSKULTUR OG   

MEDARBEJDERE I VERDENSKLASSE

Over en 5-årig periode har Royal Unibrews medarbejdere skabt en sjældent set turn-around og har dermed vendt en nedadgående  udvikling for den gamle bryggerigruppe. Over en stabil periode har virksomheden været den bedst præsterende aktie på NASDAQ  OMX. Fra 2011 – hvor virksomheden leverede et resultat på 351  mio. DKK – leverede virksomheden i 2020 et flot resultat på 1.515  mio. DKK i et ekstremt konkurrencepræget marked. 

Maestro har hjulpet Royal Unibrew med at opbygge den slagkraftige præstationskultur, hvor alle virksomhedens medarbejdere fra  den enkelte salgskonsulent, chauffør, bryggeriarbejder, terminalarbejder, laborant, smed, brygmester og leder – hver især og i fællesskab har bidraget til den store succes. I virksomhedens forsyningskæder er effektiviteten i top, og moderne produktionsmetoder med avancerede robotter er taget i anvendelse i produktionen hos Royal Unibrew A/S i Faxe. Bl.a. er virksomheden afhængig af, at maskiner og udstyr altid er højtfungerende; et ansvar der i høj grad er lagt ud til det enkelte arbejds-team. 

– Ansvaret skal skubbes ud i organisationen og medarbejderne skal  opkvalificeres og lære at arbejde smartere, fortæller produktions-

direktør Keld Norup Lauridsen om baggrunden for samarbejdet  med Maestro, der blev valgt som træningsleverandør og katalysator for processen.  

– Maestro blev valgt, fordi de selv har haft et ben i den virkelige  verden og været ansvarlige for at få en produktion igennem. De  havde en god indgang til tingene, var fleksible og tilrettelagde  forløbene helt efter vores behov, fortæller Keld Norup Lauridsen  og fastslår: – Maestro har ikke været alt for konsulentagtige. De er erhvervsfolk, og det gør en forskel! 

Keld Norup Laurtisen

KELD WEB.jpg

” Maestro blev valgt, fordi de selv har

haft et ben i den virkelige verden og været

ansvarlige for at få en produktion igennem.

Maestro har ikke været alt for konsulentagtige.

Det er erhvervsfolk, og det gør en forskel! 

Keld Norup Lauridsen 

Produktionsdirektør

Royal Unibrew  

Fælles sprog skaber resultater  

Maestro har gennem konceptet ”Medarbejdere i Verdensklasse”  gennemført træning på alle niveauer hos Royal Unibrew, hvilket  har givet et værdifuldt indblik i hele organisationen. 

Det, der foregår på gulvet, bliver linket op til ledertræningen og har dannet grundlag for en komplet træning for hele virksomheden. 

– Vi har alt for mange gange prøvet at sende ledere afsted på kursus. Så kommer de hjem og er optændt af den hellige ild og be-
gynder at snakke om alt det, de har lært. Medarbejderne står ved siden af imens og tænker: ”Hvad snakker han om??” Nu kommer alle medarbejderne gennem det samme stof bare på en anden og mere jordnær måde, hvor de kan gå ud og prøve det af med det samme, forklarer Keld Norup Lauridsen.   

Jens web.jpg

Jens Skydsgaard

Jens Skydsgaard er en af de operatører, som har været på Instruktør træning hos Maestro. Træningen satte nogle tanker i  gang og ændrede hans syn på sin egen rolle i det store billede. 

– Jeg er her ikke bare for at tjene penge men prøver at gøre tingene smartere. Vi er jo også selv nødt til at gøre noget for at bevare  arbejdspladsen, fortæller han og fortsætter: 

– Maestro er nogle af de bedste, jeg har været til kursus hos. De  var virkelig oppe på dupperne. Det har været en god kombination  af teori og så ud i praksis og prøve det af. 

Jens Skydsgaard oplever, at det øgede ansvar betyder større involvering og engagement i det daglige arbejde.

 

– Man gør det også for kollegernes skyld; jo bedre du uddanner en  ny kollega, jo bedre er han jo også kørende på den maskine, og det  kan ses på effektiviteten, konkluderer han. 

Fra ledelsens side opmuntrer man løbende medarbejderne til selvstændigt at byde ind med ideer og gennemføre optimeringsforslag  i hverdagen. 

– Det er ikke nemt, da det er en helt ny tankegang. Her er Maestro utroligt dygtige til at massere det ind. De er vant til at møde modstand og er gode til at få skeptikerne med. Til at spørge ind til hvorfor det ikke dur, og hvad man så skulle gøre for at få det til at  fungere. Der er ingen, der får lov til bare at sidde og være negative – så bliver de udfordret til at komme med en anden løsning. Og  pludselig ender man med at sidde og snakke løsninger. Det har Maestro været gode til, fortæller Keld Norup Lauridsen. 

”Hvor svært kan det egentligt være?”  

Royal Unibrews medarbejdere har taget udfordringen op med stor entusiasme og væsentlige besparelser til følge. Bl.a. satte en gruppe operatører selvstændigt fokus på et anlæg i  produktionen, som ikke kørte flaskerne optimalt. Ved at ombygge et andet anlæg, så det kunne varetage samme opgave, blev svindet på nyglas reduceret betragteligt.  

I et andet tilfælde kom Industri Instruktørerne med på banen i en  problemløsningsgruppe med det formål at beskrive den rigtige måde at starte en produktion. Ved at følge den samme fremgangsmåde, blev der skabt en ensartethed i afvigelserne, som gik fra 20  afvigelser pr. uge til 1-2 afvigelser pr. uge.  

Alt i alt har 12 gode ideer på 1/2 år allerede givet Royal Unibrew en besparelse på 7,5 mio. kr. – og medarbejderne er motiverede for at finde flere smarte forbedringer. 

– Der har været mange projekter, hvor man bagefter tænker:  ”Hvor svært kan det være?”, fortæller Keld Norup Lauridsen. 

– Men hvis ingen regner det igennem, sker der heller ikke noget.  Man tænker ofte ikke over det, fordi man går og kigger på det i  hverdagen. Jeg tror på, at vi kan kompensere for den lønforskel, der er (ved at  producere i Danmark), ved at være dét smartere og dygtigere og  bedre og have mere fokus på kvaliteten. Så kan vi stadig være konkurrencedygtige. Det er det, der er vores udgangspunkt: At bevare  arbejdspladserne her i Danmark.  

Om Royal Unibrew

Royal Unibrew A/S er Danmarks næststørste bryggerigruppe  og producerer, markedsfører, sælger og distribuerer drikkevarer på det internationale marked. I alt beskæftiger koncernen, der har hovedsæde i Faxe, ca. 1.800 ansatte. Royal Unibrew er noteret på NASDAQ OMX og har mere end 17.000 aktionærer. 

bottom of page